måndag 28 mars 2011

Min Idol


Nikola Tesla är kanske en av de coolaste människorna som har levat här på jorden. Inte bara för allt han har uppfunnit (växelström, trådlös ström mm) men hur han gjorde det. Han byggde sina uppfinningar i sinnet helt och hållet. Lät dem gå i ett par månader för att sedan korrigera för obalanser och annat. Han ansåg att bygga någonting fysiskt innan man har testat det i sitt huvud på detta sett är slöseri både med tid och pengar. Hans självbiografi My Inventions är en av mina favoriter.

"The progressive development of man is vitally dependent on invention. It is the most important
product of his creative brain. Its ultimate purpose is the complete mastery of mind over the material world, the harnessing of the forces of nature to human needs. This is the difficult task of the inventor who is often misunderstood and unrewarded. But he finds ample compensation in the pleasing exercises of his powers and in the knowledge of being one of that exceptionally privileged class without whom the race would have long ago perished in the bitter struggle against pitiless elements"
Nikola Tessla My Inventions
Hur jag inspireras utav Tesla: Att attrahera saker in i sitt liv som redan existerar är en sak och att klara av det är på sitt sätt magnifikt och kan ge upphov till fantastiska mirakel. Men om man istället som Tesla håller sig i tanken otroligt fokuserad på lösningar som inte kan förutsägas av den samtida vetenskapen kan man göra kvantsprång i sin förståelse i hur "mind creates reality"

"There is a thinking stuff from which all things are made, and which, in its original state, permeates, penetrates, and fills the interspaces of the universe.

A thought in this substance, produces the thing which is imagined by this thought.

Man can form things in his thought, and, by impressing his thought upon formless substance can cause the thing he think about to be created"
Wallas D. Wattles The Science of Getting Rich

Allt detta har ganska tekniska implikationer. Och frågan är om det nu ar 2011 är sa intressant eftersom vi redan har sett en hel del tekniska underverk manifesterats genom det gångna århundradet och manga har också dragit slutsatsen att det har varit bra men inte gjort oss lyckliga. Vi har andra utmaningar idag. Att utveckla en teknik som är i harmoni med naturen utan att vi behöver begränsa våran frihet är någonting som jag drömmer om. Och för att göra det tror jag att man måste vara mer i harmoni med naturen. Vetenskap idag bedrivs på ett sätt att man måste utforska alla problem så att man sedan kan lösa dem. Men jag tror inte på att en lösning kan skapas på samma nivå som det föregående problemet. Mozart och Beethoven lärde sig antagligen inte att komponera mästerverk genom att först lyssna på dålig musik och analysera varför den var så dålig. Perfektion existerar uppenbarligen, det kan man se många tecken på. För att skapa perfektion måste vi harmoniseras med det och det är ett jobb på insidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar